piatok 8. novembra 2013

Tuocha 1985 special grade

Už ani neviem kedy som naposledy fotil takto čaje, kvôli nedostatku času. Nakopol ma k tomuto dnešnému Peťo Staník pretože som mu fotil veci do eshopu a nechal mi kopec čajov. Na tento som sa špeciálne tešil. Rozmýšľal som ako budem o ňom písať. Predsa len je to pán čaj.

 Cannot remember when I last took pictures of teas like this, because of lack of the time. Peťo Staník kicked me to today´s shooting because I was taking pictures of tea stuff for the eshop and left me lots of teas.  I was specially looking forward to this one. I was thinking of writing about it. Because it is Mr.Tea. 






Nachystal som si teda veci a na stojáka začal pripravovať. Kedže pri postprodukcii čo sa práce týka strávim veľa času, tak si aspoň pretiahnem kosti.

 So I got ready all the things and standing I started to prepare. As I usually spend much time at the post production, I can stretch my body doing this kind of things.






Predvčerom sme otvárali vernisáž. Predchádzalo tomu veľa cestovania, plno stresov, nielen čo sa týka samotnej tlače fotografii ale všetkého okolo toho. Týmto čajom som sa rozhodol na ňu pripiť a dať za tou prácou takú symbolickú bodku. Pripájam aj jednu fotografiu z nej aby ste mali akú takú predstavu. Táto fotografia vznikla v Prahe. Je k nej celý príbeh čo všetko tomu predchádzalo, ale to by bolo na dlho. Ak by sa chcel niekto pozrieť tak fotografie budú vystavené od 6.11.2013 do 31.12.2013 v kaviarni Pavla Havaldu FÚZ na Ventúrskej 2 v Bratislave.

The day before yesterday, we opened our vernissage of pictures. Before this, we needed to travel a lot, face a lot of stressful situations, not only concerning the print process itself but everything around it. Drinking this tea I decided to touch the cup and to put a symbolic full stop to finish this work. I even enclose one picture of it, so that you could have an idea. This pic was created in Prague. There is a whole story which preceded to take it...but I would need more time. If you would like to see some photos, the exhibition is at the Café of Pavol Havalda called FÚZ on the Ventúrska Street 2 in Bratislava. You can see them exhibited from 6th November 2013 to 31st December 2013.







Ale poďme späť.

But let's go back. 


Ako som na začiatku spomínal, dumal som ako opísať tento čaj..

As I mentioned earlier, I was thinking how to describe this tea. 



Potom mi to jednoducho napadlo.

 Then it just came to my mind.



Vôňa je typická pre archívny pu-erh.

The scent is typical for archival pu-erh.








V chuti je cítiť čaj. Áno čaj. Pravý nefalšovaný. To je jediný opis ktorý na neho viem dať. Geniálna čajová chuť od prvého nálevu až po ten posledný. Linka tohoto čaju je rovná ako keby ste ju narysovali pravítkom. Dalo by sa povedať že som už vypil more čaju, no more možno nie, ale také väčšie jazero určite áno, ale takýto čaj som ešte nepil. Určite by som ho ale odporučil tomu čo už má viac odčajované a vie ohodnotiť tento malý zázrak. To je celý opis ktorý na neho dávam. Na stupnici od jedna do desať bodov by dostal 50.

You can smell tea in the flavor. Yes tea. The real pure. This is the only description that I can use. Brilliant taste of tea from the first infusion to the last one. The line of this tea is equal as if you would draw it using a ruler. You could say that I have drunk a sea of tea, ok, sea maybe not, but a larger lake certainly yes, but this kind of tea, I have not drunk yet.
I would definitely recommend it to those who are in drinking teas and can appreciate this little miracle. This is a whole description that I can use for it. On a scale of one to ten points, it would get 50.







Jediná nevýhoda je že kvalita rovná sa cena. Cca 600eur za koláč je ozaj dosť. 
Hold, nič sa nedá robiť, snáď sa k nemu ešte niekedy dostanem.

The only disadvantage is that the quality is equal to price. Approximately 600 euro for one cake is really too much.

Nothing you can do. I hope I will get it someday once again.


















4 komentáre:

  1. Budu se opakovat: Parádní fotky.

    To muselo být opravdu hodně časné ráno na Mostě...třeba se do Bratislavy ještě do konce roku dostaneme a výstavu i s příběhem uvidíme.

    Ať se daří

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sledujem viaceré čajové blogy, všetky sú fajn, poučné, inšpirujúce. No ten tvoj má pridanú hodnotu - neskutočné fotky. A fotky k tomuto článku ma dohnali napísať ti, že máš perfektné oko na prostredia a perfektnú ruku na výber čajov. Len tak ďalej.

    OdpovedaťOdstrániť