utorok 23. októbra 2012

Práškový shu Pu-erh

Tento čaj je vskutku zaujímavý a určite sa o ňom oplatí napísať pár slov. Tmavý "instantný " shu je na prípravu veľmi jednoduchý. Netreba k tomu žiadne konvičky. 


Stačia iba 3 veci. Zlievačik, horúca voda, cca 90 stupňov a práškový pu-erh. Mega jednoduché na prípravu. Jediná nevýhoda tohoto  čaju je teda že je jednozálevový, ako sa už iste každý dovtípil. Na druhej strane výhoda je, že si ho dokážete pripraviť v takej chuti aká vám vyhovuje. Silnejší alebo slabší, podľa toho koľko gramov použijete. Máme  odskúšané že sa dá urobiť aj taký, ako sa vravieva medzi ľudmi "čajový" alebo poriadny smrťák.


  Farba prášku je hnedá, po zaliatí je čaj tmavo čierny. Vôňa je príjemná, sladká, orechová.


Ak si urobíte jemnejší čaj, chuť je orechová, nasladlá, pripomína bezkofeinovú kávu. Až ma človek chuť si pridať trošku cukru a mlieka.


Pri silnejšom už prevláda shu pu-erhovská orechová, jemne nahorklá chuť, na akú je väčšina ľudí zvyknutá pri tomto type. Zatuchnutosť alebo zemitosť nieje cítiť skoro vôbec. Vychutnáte si orechovú dochuť. V každom prípade by sme tento "instantný" pu-erh určite odporučili. Rozhodne stojí za to aspoň ho vyskúšať.



2 komentáre:

  1. Wow, tak tento by som skusila. Kde sa da zohnat? Dakujem.
    Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Čajík sa dá kúpiť tu: http://www.shengmu.cz/caje-z-ciny/cina-puery-tmave/instantni-puer-menghai-2004

    OdpovedaťOdstrániť