utorok, 8. januára 2013

Yiwu Zheng Shan Gu Shu Beeng Cha 2003

Na čajovaní vonku v zime mám rád keď troška pri tom popíjaní vymrznem a potom keď prídem domov do tepla, tak si urobím čaj aby som sa zahrial. Dnes som sa dostal k shengu už klasicky z nomádu. Jedná sa o prvý zber, jar 2003 z divo rastúcich starých čajovníkov (Gu Shu) z oblasti Yiwu Shan a zmes z najcennejších oblastí a dedín v tomto pohorí.

While taking tea outside in the winter, I like when I freeze out during sipping and then when I come home to heat, I´ll make tea to keep warm. Today I got to sheng classically from nomad. This is the first gathering, spring 2003 from the wild growing old tea trees (Gu Shu) form the area of Yiwu Shan and the blend of the most valuable areas and villages in this mountain. 




Celý, nelámaný list veľmi vysokej kvality má príjemnú, harmonickú vôňu s tónmi sušeného ovocia a lesného medu, typickú pre čaje z Yiwu. Zlatohnedý nálev má výraznú vôňu po sušenom ovocí, mede a kvetoch.

The whole non-broken leaf of the very high quality has pleasant harmonious aroma with tones of dried fruits and the forest honey, typical for teas from Yiwu. Golden-brown tea has a distinct smell of the dried fruit, honey and flowers.


Chuť je veľmi ušľachtilá, harmonická a bohatá, s tónmi tmavého sušeného ovocia, lesného medu a melasy.

The taste is very noble, harmonious and rich, tones of dark dried fruits, forest honey and molasses. 



Chuť prechádza do neuveriteľne harmonickej, ušľachtilej a bohatej dochuti. Tu som použil CTRL C a CTRL V z nomádu. Treba ešte povedať, že chuť je veľmi jemnučká. Po opláchnutí by som prvý nálev nechal určite aj minútku a pol. Druhý taktiež. Čaju to vôbec neublíži. Ostatné ešte dlhšie.

The taste turns into incredibly harmonious, noble and rich aftertaste. Here I used the CTRL and CTRL V from Nomad. It is necessary to say, that the taste is very mild. After rising I would certainly leave the first tea for a minute and a half. The second as well. It does not harm tea at all. Other even longer. 



Čaj som si pripravoval v tejto konvičke. Dnes vlastne prešla takým mojím testom čo sa týka držania tepla. Počínala si výborne. Po celú dobu bola krásne teplá a netrebalo ju polievať horúcou vodou aby to teplo udržala.

The tea, I prepared in this pot. Actually today it passed my test of keeping the heat, doing great.  The whole time it was lovely warm and there was no need to water it with hot water to keep such warm temperature.  



2 komentáre:

  1. Ač tento koláč mám ve sbírce již několik let, stále je to asi to nejlepší z Yiwu co jsem kdy pil. Dá se připraavit jakkoli a vždy potěší.

    Zvláště poslední fotka je parádní! O zamrzlý fotoaparát bych se bál více než o ice-tea:)

    OdpovedaťOdstrániť