streda 20. februára 2013

Handmade Tea boat

Veľa vypitých čajov dozadu, keď som ešte len prichádzal na krásu čajovania a celé to dobrodružstvo objavovania prvých chutí ma ešte len čakalo, som si vyrobil svoje vlastné čajové more, na ktorom som sa zoznamoval s prvými chutnými lístkami. Na obrázkoch som videl množstvo krásnych morí, ktoré som chcel, ale v peňaženke bolo málo financií, a tak som sa rozhodol pre túto alternatívu. A ďalšia vec bola, že som chcel niečo, čo by nemal nikto, niečo výnimočné, čo by bolo iba moje. Možno vám tieto obrázky pomôžu, ako si niečo urobiť. Nikdy v živote som pred tým niečo také nerobil, ale chuť čajovať a elán ma nakopli.  

Many drunk teas in the past, when I was getting into the beauty of tea-taking and the whole adventure of discoveries of the first tastes was still waiting for me, I made my first own tea boat, where I met the first tasty leaves. In the pictures I saw many beautiful tea boats which I wanted to have, but in my wallet there was less money so I decided for this alternative. And there was the other thing; I wanted to have something, what would have nobody, something exceptional which would be just mine. Maybe these pictures will help you how to make something by your own. Never in my life before I have produced anything similar but the taste to tea-taking and enthusiasm kicked me.












Toto more používam dodnes. Nie už tak často ako pred tým, ale rád si na ňom urobím dobrý čaj.. Čaj urobený tu, má pre mňa špecifickú príchuť. Príchuť nostalgie. Vždy mi pripomenie moje objaviteľské začiatky.

I use this tea boat up to this day. Not so often like before, but I enjoy taking good tea on it.. Tea made here has a specific taste for me. The taste of nostalgia. It always reminds me my first beginnings of discoveries.



10 komentárov:

  1. Veľmi pekné. Ja som si takto spravil tri moria. Nakoniec mi ostala tá doska :)

    Inak kam sa zachytáva voda, máš tam nejakú nádobu alebo to ide do toho dreva?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Voda sa zachytava v strede. Zmesti sa tam cca 1,5 litra vody. Cize na cajovanie vo dvojici uplne postacuje. Vrch je odnimatelny, ako na klasickych moriach takehoto typu :)

      Odstrániť
  2. Krása, moře se Ti opravdu povedlo!
    Mě by zajímalo, co jsi použil za lak na dřevo. Né všechny laky dokáží obstát polévání horkou vodou - následně pak nehezky šednou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) Použil som lodný lak, je ich viac druhov, nepamatam si presne uz ktory to bol. Ale vyberal som specialne taky aby bol odolny voci silnym poveternostnym podmienkam, co sa teda lodi tyka. A zatial odolava aj podmienkam cajovania :)

      Odstrániť
  3. great!
    Love it and very good idea and looks so beautiful...
    I love to use things from nature with tea...
    In the mountains i found a very beautiful stone, now using on my tea table.

    Good idea, will also do more on my own or keep my eyes open

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thanks! ;) I see your tea stone in preparing an Ali Shan Oolong Tea ;) It's a lovely video!

      Odstrániť
    2. Veľmi pekná práca Michal ! :) Koľko ti trvalo vyrobiť ho ?

      Odstrániť
    3. Dakujem :) Cca 5 dni. Cista praca urcite menej, len som dlho cakal kym napriklad uschlo lepidlo a potom zasa tmel a potom zasa lepisdlo a tak dalej :)

      Odstrániť
  4. Oh my...these are gorgeous !! Love your work :)

    OdpovedaťOdstrániť