pondelok 11. februára 2013

YiWu 2012

Na dobre sa čáka. Doslova. Po dlhej dobe sa konečne dostávam čajovaniu, blogu a foteniu. Dofotil som novú kolekciu čajov pre pu-erh.sk takže sem tam sa môže vyskytnúť aj nejaká tá fotka s logom Peta Stanika. Tento puerh je tradične lisovaný  kamenným lisom do 250 gramových koláčikov, jesenný materiál. Presnú polohu tejto čajovej záhrady nepozná ani ´nákupca´ z JingHongu. Je to pravdepodobne preto, aby sa tam neprivalili davy nadšencov a nezničili voľne rastúci ekosystém.

You need to wait at good things. Literally. After a long time, I finally started to take tea and blog and take some pics. I have finished a new collection of teas from pu-erh. sk, so you can see here a photo with the logo of Peter Stanik. This puerh is traditionally pressed by stone into 250-gram cakes, autumn material. The exact location of this tea garden does not recognize even the ´ purchaser ´ from JingHongu. The reason is likely, therefore, that the crowds of enthusiasts could dash up and destroy freely growing ecosystem. 


Chcel by som touto cestou poslať ešte jedno veľké ďakujem človeku menom Andrzej Bero, za jeho krásnu keramiku a hlavne za to, že pri všetkých tých komplikáciach počnúc PayPal, výmene nespočetných mailov a končiac bankou kde sa stala dáka chyba a prišla nakoniec menšia suma za tento krásny hohin aká mala prísť, nestratil nervy a vydržal to so mnou až do konca. Andrzej ďakujem! 

This way I would like to say a big thank to a man named Andrzej Bero, for his beautiful ceramics and especially for the fact that for all those complications ranging from PayPal, the exchange of number of mails and ending with the bank where there was a mistake and finally a less amount of money he received for this beautiful hohin, he did not lose his nerves and made it till the end. Andrzej thank you!
 
Listy totoho čaju sú pekné, veľké, celé, žiadna sekanica. Koláč sa krásne odlupuje. Už pri odbalení nádherne sviežo vonia. Ako letný večer. Iné prirovnanie mi nenapadá. Po zaliatí sa k tejto vôni pridá ovocná a sladká.

The tea leaves are nice, large, whole, no crumbs. The cake is peeling off beautifully. Already after unpacking it smells wonderfully fresh. Like a summer evening. That is my comparison. After steeping you will get fruity and sweet smell.


Po dlhej dobe som bol zasa u Vlada a naozaj sme si pochutili a dobre pokecali. Veď o tom to je, stráviť príjemný čas s príjemnými ľudmi pri dobrom čaji.


After a long time I was again at Vlado´s house and we really enjoyed teas and chatted perfectly. After all, this is about it, to spend a nice time with pleasant people at drinking good tea.
 


Chuť je masívna, ovocná, jemne šteklí na špičke jazyka. Dochuť je nádherná ovocná a dlho pretrvávajúca.

The taste is massive, fruity, gently tickles the tip of the tongue. The aftertaste is wonderful fruity and long lasting. 


Pri Peťovi a jeho čajoch  sa naučíte čo je to radosť z čajovania. Za možno jedinú nevýhodu, či skôr výhodu, by som označil že je dosť návykový. Ak si dá človek raz, musí ho piť každý deň až kým nevypije celý koláč.

With Peter and his teas you will learn what the joy of taking tea means. Maybe the only disadvantage, or rather an advantage, I'd say that, that it is pretty addicting. If you have it once, you must drink it every day until you drink the whole cake. 


Ako sme sa tak zakecali, tak sme nezostali len pri tomto čaji, urobili sme si aj ďalšie. Viď poslednú foto. Vlado si si sem tam dá aj sunar.

As we were chatting, we did not try only this tea, we made even more. See the last photo. Vlado takes time to time also sunar. 


8 komentárov:

  1. No super, mňa to ešte len čaká v stredu si idem pre vzorky.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. to neni iba mojimi čajmi, tak poznáš každý dobrý čaj, dlho ho neskladuješ, lebo ho skoro vypijes, p.s.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mam oskusanych viacero obchodov, nebudem menovat, ale tvoje su jedny z naj ake som mal moznost ochutnat.

      Odstrániť
    2. Veľmi pekný Hohin si si kúpil, aký má objem ?

      Odstrániť
    3. Je to 110na. Velmi dobra, je zvnutra glazovana, aby som ju mohol pouzivat viac. Super sa s nou pracuje. Len kym sa k nemu dopracoval, skoro som aj porodil :)))

      Odstrániť
    4. Fíha, z fotiek som ho typoval na 150ml. Je pekný, jednoduchý a ten hnedý fľak nemá chybu. Takže objem ako moje shibo, tiež si ho veľmi pochvaľujem. :) No s tým posielaním si to viem predstaviť, nerád dlho čakám, hlavne ked ide o krehkú keramiku :).

      Odstrániť
    5. Uz dlshie som sledoval Andrzejovu pracu a pacia sa mi jeho veci, tak som si jednu objednal ;)

      Odstrániť