piatok 29. marca 2013

Green Tea Halimun

Po dlhšej dobe sme sa dostali k druhej vzorke z eshopu onepointtea.sk. Jedná sa o zelený čaj Halimun. Halimun má starostlivo spracovaný list Camellia Sinensis, zrolovaný do rovnomerných guličiek nápaditej modro-zelenej farby podobne, ako to poznáme z čínskych a taiwanských oolongov. 


Už pri vložení čaju do zohriatej konvičky by sa človek zaprisahal že sa jedná o oolong. 

Jedná sa o celolistý mierne oxidovaný čaj, vzhľadom aj chuťovým profilom veľmi podobný kvalitným vysokohorským oolongom. 






Máme za sebou viacero príprav na rôzne spôsoby. Aj ako sa uvádza na stránke, 95 °C a minútové lúhovanie, aj 80 °C a kratšie lúhovanie. Neuškodí ani jeden typ prípravy. Mne najviac chutil 95 °C Prvý nálev minúta, 2,3,4 nálev 30 - 40 - 50 sekúnd a piaty 1,30 min. 




Záleží samozrejme na chuti každého. 

Vôňa je ľahučká veľmi svieža, typicky oolongovská.




Chuť je tak isto veľmi svieža s kvetovou chuťou a s mliečnym podtónom. Pri prvých troch nálevoch sa objavila taká veľmi príjemná svieža kyselkavoť.  

Tento čaj ma veľmi príjemne prekvapil. Veľmi dobrý výber. Povedal by som že je ako stvorený na také ľahké denné popíjanie. Aj cena je veľmi fajn. 

Musím povedať že som veľmi rád že sa tu začínajú  topiť  ľady čo sa čaju týka a vznikajú nové eshopy ako je onepointtea.

Viac o  pôvode Halimunu sa dočítate na onepointtea.sk

7 komentárov:

  1. Pekné fotky, prehľadný popis čaju. Mám len malú výhradu k tomu, že Čajovník čínsky sa píše Camellia sinensis a nie Cammelia Sinenis. Keď tak Google pomôže. Kopírovaním sa len šíri blud. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za upozornenie. Prepisem si to. Potom to maju oni zle na stranke, pretoze toto zakladne info som si bral od nich.

      Odstrániť
    2. Nie je zač Michal. :) Hej majú tam malú chybu, ktorá by nemala byť, keďže ide o e-shop samozrejme na našom mini Slovensku vítaný.

      Odstrániť
  2. Som veľmi rada, že Halimun príjemne prekvapil a samozrejme ďakujem za upozornenie na hlúpy preklep z našej strany. Budeme vďační za akýkoľvek feedback :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj, super článok, super fotky a super blog! S čajovaním viac menej ešte len začínam, takže som rád za každú inšpiráciu.

    Inak, videl som, že rád čajuješ vonku. Zaujímalo by ma, ako riešiš zohrievanie vody. Nosíš si termosku a potom len prihrievaš, alebo si vodu prevaríš až na mieste? A ešte jedna otázka, čo to máš za čajové more? V pár príspevkoch som ho videl, vyzerá to ako keramika. Je to od Petra Nováka?

    Vopred dík! Prajem všetko dobré :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, dakujem pekne :)
      Zohrievanie je individualne. Ale najcastejsie pouzivam termosku. Vodu prefiltrujem cez britu, dam zovriet a sup do termosky.
      Cajove more je keramicke a je od P. Novaka. Strasne dlho som ho zhanal ;)Vynikajuco sa na nom cajuje ;)

      Odstrániť