utorok 8. januára 2013

Wu Dong Lao Cong Da Wu Ye Dan Cong 2011

Mám rád tie "výlety" po čajových stránkach a eshopoch. Vždy tam niečo objavím. Ako napríklad tento vynikajúci oolong. Pri popíjaní tohoto čaju mi ani nevadí, že z toho večného hľadania po nociach na nete mám často krát pocit že oslepnem, alebo keď nadávam že mám pri tom niekoľko hodinovom sedení na zadku otlaky. Zaujímavé je aj keď blúdim kade tade po celom internetovom svete, že sa vždy  vrátim domov na nomad.sk a nájdem tam dáku šmakovinku. Ako toto.

I like those "trips" through the tea websites and e-shops. Always I can find there something. For example, this excellent oolong. While sipping this tea I do not care that from the eternal search for a lot of nights on the net I have often a feeling that I will get blind, or when I curse that I have corns on my butt after a long hours of sitting. It is interesting when I wander around the internet world, that I always come back home to www.nomad.sk and I find there some specialties. Like this.




Čaj som si už tradične pripravoval vonku v obľúbenej keramike od P. Nováka a od M. Randovej. Toto shiboridashi mám skutočne rád. Jednak že je krásne, to je samozrejme a jednak preto že má ideálnu veľkosť na testovanie čajov, farbu na fotenie, kde je listy krásne vidieť. Vnútorná glazúra začína krásne, neviem ako to presne povedať, praskať a vytvárajť tak krásne estetické pavučinky.

Traditionally I prepared the tea outside in the popular tea ceramics from Mr. Novak and from Mrs. Rand. This shiboridashi I really like. It is beautiful, of course, but also because it has the ideal size to test teas, the color for photo shooting, where the leaves of teas are beautiful to see. The inner glaze begins beautifully, I do not know how to say it exactly, cracking and creating so beautiful aesthetic webs.



Poďme k čaju. Precízne spracovaný Feng Huang Dan Cong oolong excelentnej kvality má jasný zelenkavý nálev kvetovej vône a má úžasnú, veľmi bohatú, výraznú ale cez to všetko jemnú chuť.

Let's go to the tea. Feng Huang Dan Cong oolong prepared with precision of an excellent quality. It has a wonderful greenish color of the flower fragrance and clear, amazing, very rich, distinct but through it all a mild flavor.


Jemne je cítiť tóny kvetov čo ja moc neobľubujem ale tu to dodáva čaju excelentnú chuť. Čo sa mi však najviac páči, je tá chuť medu. Tá je proste úžasná! Medovinku je cítit aj v dochuti.

You can gently feel the tones of the flowers which I do not like very much but here they give an excellent tea flavor. However, what I like best is the taste of honey. It is simply amazing! I can feel the taste of mead even in the aftertaste. 






Možno trošku odradí vyššia cena, ale rozhodne to stojí za to. Záleží aj na tom v čom si tento čaj pripravujete. Včera sme si ho robili v inej konvičke, veľkokapacitnej, ktorú používame na čajovania keď sa čaj pripravuje pre viac osôb. Ja som si ho dnes pripravoval v shiboridashi. V tom mi chutí viac. Jednoznačne má u mňa 10/10.


Maybe a tiny higher price can discourage one, but definitely it is worth of it. It depends also how you prepare this tea. Yesterday, we were doing it in a different pot, of a bigger size, which we use when the tea is prepared for more people. I prepared it in shiboridashi today. I like it more there. I rate it 10/10.

2 komentáre:

  1. Z Dan Cong čajov som pil Ba Xian (osem nesmrteľných) a Mi Lan (medová orchidea) - ten druhý mi chutil viac, pripomína mi Wuyi oolog Da Hong Pao, parádna chuť po pečení a mede. Ba Xian je skôr taký kvetový. Ináč tie pavučinky sa robia aj mne na niektorých glazúrach. Glazúra používaním "pracuje" a puká. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som moc tie take, medove tiez neobluboval, ale postupom casu som sa na ne doslova namotal :) Co sa tyk tych pavuciniek, dnes si idem robit jeden puerh, v takej opavuncikovanej miske :)

      Odstrániť