sobota 24. novembra 2012

Darjeeling Tumsong FTGFOP-1-clonal-organic Autumnal Flush 2011

Po dlhšej dobe sa konečne dostal na rad posledný Darjeeling z Darjeeling First Flush 2012 Sampler  z nomádu. Akurát že tento je z roku 2011. Ako jediný. Tento Darjeeling je v tomto sete ako bonus. 


Nemôžem si pomôcť ale najradšej čajujem vonku. Automaticky sa mi to tak nejak spája, čerstvý vzduch a dobrý čaj. Asi som tak naučený z tých nespočetných letných nočných čajovaní. Ešte stále sa ako tak dá čajovať  vonku. Som zvedavý čo budem robiť cez január. Už to vidím že budem v tej kose naobliekaný ako cibula stepovať okolo čajového mora. Poďme ale k veci.


Mám veľmi rád svieže, citrusové Darjeelingy. Tento je taký. Pri prvom kontakte s rozohriatou miskou krásne citrusovo zavoní.


Prvý nálev môže byť taká minútka a pol . Pri nalievaní krásne voní. Citrusovo a kvetovo.


Chuť je podľa mňa veľmi dobrá. Krásna, citrusová, trošička kvetová a jemnulilililinko korenistá. Po  treťom náleve, by som odporučil lúhovať tak 3-4 min. určite, pretože začne strácať na intenzite. Zvládne 5 nálevov, aj keď ten piaty už bol citeľne slabší, ale aj tak je to slušné.

 
Cena tohoto čajíku je 6eur za 50g. 


2 komentáre:

  1. Pekné, text aj fotky super. Ja moc Darjeelingom nerozumiem a moc mi nechutia iba ak First flushe, inak mi to moc nešmakuje. Skúšal som ich už viac druhov najradšej mám svieže "citrusáky". Inak skvelé, rád si prečítam niečo o šampanských medzi čajmi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dakujem :) Ja tiez lubim iba first flush. Urcite by som ti odporucil, teda poial si ho uz nemal tento http://theharmonyoftea.blogspot.sk/2012/10/darjeeling-castleton-moonlight-first.html. To je zatial najlepsi aky som tento rok pil :) Urcite ti bude smakovat :)

    OdpovedaťOdstrániť