piatok 23. novembra 2012

Gui Hua Oolong

Alebo kvety osmanthu. Tento oolong určite každý dobre pozná. Fešák je jeden z mojich najobľúbenejších. Pripomína mi začiatky čajovania, to veľké nadšenie a prvé nakupovanie čajových vecí a hlavne to absolútne prepadnutie čajopitiu. Dnes som sa rozhodol vyjsť si na obed na čerstvý vzduch prerušiť prácu a dopriať si do žalúdka troška teplého. 

Keďže všetky stoly sú už zazimované v garáži a nemal som si na čo postaviť more, tak som rozhodol že si počajujem takto na hulváta, rovno na zemi. Tomuto čajíku svedčí 90-95 stupňová voda a rýchlejšie lúhovania. Odvďačí sa za to super chuťou.

  

Netreba sa báť lúhovať tých 30 sekúnd prvé 4 nálevy. Potom už dlhšie. 7 Ich zvládne úplne v pohode.




Farba je slabučko žltá. Už pri prvom kontakte so zohriatou miskou krásne marhulovo zavoní. Pri nalievaní do misky je vôňa ešte intenzívnejšia. 



Chuť je doslova marhuľová, aj keď je to oshmantus, mne viac vyhovuje pomenovanie marhuľa, je jemne sladká, osviežujúca s citrusovou dochuťou. Nič viac k tomu proste netreba dodať. Ten kto má rád ľahké a osviežujúce oolongy s citrusovým aftertastom si určite príde na svoje. 



Čajík som si pripravoval na mojej obľúbenej keramike, pri pohľade na ňu musí byť hneď jasné, že  od koho je.

3 komentáre:

  1. Wonderful atmosphere !
    Pięknie, po polsku...
    Thanks.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you a lot Philippe! I like autumn very much, everything is then full of colours and it has a beautiful atmosphere. Thanks :)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť