utorok 6. novembra 2012

Hwangcha

Po shengovych a shuovych Puerhoch, Japoncoch a Darjeelingoch som sa dopracoval k tomuto Kórejskemu žltému čaju. Ako som sa tak motal po nomad.sk len tak zo zvedavosti som klikol na tohto Kórejca. Veľmi ma upútal, ani neviem prečo, asi je to nejaké z tých osudných stretnutí, nechcem vravieť že to bola láska na prvý pohľad, to sa moc nehodí. My little friend je z divo rastúceho čajovníka z oblasti Hadong v Južnej Kórei. Mimochodom, asi začnem na tieto osudné stretnutia veriť, pretože som nadmieru spokojný. Prekecol som sa hneď na začiatku, už vieme že je veľmi dobrý ale stále sa o ňom dá dozvedieť čo to viac. Poďme pekne postupne.

 
Keďže som čajoval sám, zvolil som moje shibo. A vlastne zvolil by som aj keby sme boli dvaja, lebo ho mám rád. Tuším som si k nemu vybudoval citový vzťah. Celkom silný. 


Vôňa čaju v zohriatom shibe je doslova mňam. Sladká, medová, plná, intenzívna až vybiehajú slinky a trase sa zlievačik aby som ho už konečne zalial. 

 
Farba je zlatožltozelenáiskrivá (zámerne som to dal spolu aby sa to ťažšie čítalo haha), krásnu sladkú ovocno medovú chuť s naozaj dlhým dozvukom. Odporučil by som kratšie lúhovania, pretože pri dlhšom mierne zhorkne a potlačí tie krásne chute ktoré v sebe ukrýva. 


Toto je jeden z čajov pri ktorom mi je fakt ľúto ze čajovanie musí skončiť. Šťastie že ho mám viac a dám si ho rozhodne aj zajtra. Aj pozajtra. Aj popozajtra. Na poobedné jesenné popíjanie na terase je doslova ako stvorený. A ešte keď sa k tomu pridá aj troška slniečka, rutyšutyarizónatexas! (haha)



Takto vyzerá po spotrebovaní. Listy má krásne, ako keby boli z divého čajovníka!


Toto sa stane keď sa snažím jednou rukou nalievať a druhou fotiť. Cvičenie robí majstra. Alebo si radšej zoženiem nalievača. Hlási sa niekto dobrovoľne?






2 komentáre:

  1. Pokud by odměnou za nalévání bylo usrkávání, rád se zůčastním.

    Fotky jsou jako vždy parádní. Také si mi do misky po delší době dostala hwangcha. Vždy a znovu mne překvapí jakou mají "korejci" jinou energii než podobné čajíky z Číny.

    Ať se daří
    Petr

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem pekne :)Clovek moze cajovat roky a stale vie zostat prekvapeny, kolko chuti vie caj ponuknut. A radostou Vam oznamujem, ze ste prijaty :)Mozte nastupit kedykolvek :)

      Odstrániť