štvrtok 23. augusta 2012

Kabusé Midori a Kabusé Okuyutaka

Je niečo po 15:30 a už nedočkavo píšem Vladovi či má čas, pretože viem že má môjho Japonca a kopec vzoriek od Peťa Staníka. Týmto blogom by som chcel Peťa aj tak troška vychváliť za skvelú prácu ktorú odvádza a za jeho prístup. Dúfam že sa sním stretneme na dákom dobrom čaji a podebatíme.


Ešte pred tým ako sme začali čajovať, Vlado utekal na poštu pre zásielku z Nomádu. Pre akú, uvidíte na fotkách. Dnes si rozoberieme dva čaje. Kabusé Midori a Kabusé Okuyutaka. Máme už po čajovaní keď toto píšem a mám sto chutí ísť zasa naštartovať konvičku! Dnes sme používali cca 3,5 gramu na 100ml shiboridashi pri 65 stupňovej vode.





Ako prvý išiel na paškál Kabusé Midori 2012. Krásne balenie, na tom si tí Japonci dávajú záležať. Neprestávajú ma fascinovať. Kabusé je už v shiboridasi, poďme zalievať a lúhovať! Pri tom ako sa čajík kúpe, preberáme tradičnú večernú nedeľnú čajovačku ktorá nás čaká. Vyzerá to tak že sa zídeme v hojnom počte.


Dlho sme rozmýšľali ako správne opísať vôňu. Ale potom sme sa zhodli na tomto stanovisku: OH MAIN GOT! Tak toto už áno! Až sme zaskočený! Vôňa je proste úžasná! Prvý nádych nám evokuje vôňu keď sme sa ako deti hrávali počas letných večerov futbal na pokosenom ihrisku keď dopadala rosa. Keď sme si však "pričuchli" ešte viac vôňa bola výdatná, bohatá, jednoducho kráľovská. Chuť tohoto čajíku je taká, že pri každom dúšku musí človek proste zavrieť oči. Chuť je výrazná ale zároveň sladká. Vieme prečo sme dali našej stránke meno The Harmony Of Tea. Harmónia týchto chutí ktoré  na nás útočia z každej misky Kabusé Midori ktorú pijeme je doslova ohromujúca! Dochuť je DOKONALÁ.




KABUSÉ OKUYUTAKA


Štartujeme Vladov shiboridashi set shino. Postup je rovnaký. 3,5 gramu na 90ml shiboridashi pri 65 stupňovej vode. Vôňa je sladká, pripomína nám vôňu varenej kukurice.  Jednoducho nádhera! 



Ďalšia z chutí The Harmony Of Tea. Chuť je jemne horkasto sladkastá. Jemnučkú horkosť je cítiť na špičke jazyka za to o kúsok vyššie je chuť sladká. Dokonalá harmónia! Dochuť nám pripomína čerstvo pokosenú trávu. Je veľmi intenzívna a dlho pretrváva. Znova zatvárame  oči pri každom dúšku a užívame si chuť.




Myslím že k to mu už nieje čo dodať. Oba čaje sú jednoducho TOP. Ako sme už spomínali, Peťo vie čo robí! Máme od neho ďalšie vzorky ktoré budeme neskôr rozoberať tiež. Už teraz sa nevieme dočkať!

 

Chceli by sme ešte na záver vyzdvihnúť neskutočnú prácu Petra Nováka. Myslím že ho vôbec netreba nejak zvlášť predstavovať. Dúfame že sa mu bude jeho kruh točiť a piecka piecť ešte veľmi dlho a bude keramikou robiť radosť  ľudom minimálne tak ako robí nám.



Tento blog zakončujeme touto fotografiou pretože ako sa vravieva: Posledná kvapka Japonského čaju je vždy najsladšia.
 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára