streda 15. augusta 2012

Sheng Pu-erh MengSong 2012


Je niečo krátko poobede, dorobil som video a skoro ako každý deň keď je po 14:00 odosielam Vladovi sms: Caff, pocajujeme? Mozme, mam prist k tebe ci ty prides ku mne? Ja k tebe. 

Dalo by sa povedať, že už klasická konverzácia. A dobre, že som povedal ja k nemu.  Zobral som veci, green hearted oolong a šup pod altánok, dnes dáme iba taký light. Zohriali sme konvičku, misky, začali zalievať a čajovať. Pritom sme dabatili o všetkom možnom, ako vždy. Ďalšia príjemná konverzácia. Rozprávanie sa začalo uberať smerom k čajom. Rozoberali sme Japoncov, ktorých má v ponuke Peťo z pu-erh.sk. Samozrejme  padla debata na jeho vždy exkluzívne sheng puerhy. Má tam niečo nové, a to musíme vyskúšať.  Že by zhoda náhod?? Prišiel Vladov otec - "Máš poštu." - "Ja? Od koho?" - "Nejaké čaje." - "Čaje? A od koho?" - "Neviem, pozri sa."  Biela obálka a na nej staré známe logo. Pu-erh.sk. Prišli vzorky. Nové puerhy, ktoré sme len pred chvíľou rozoberali, sú zrazu tu. Náhoda? Asi ani netreba opisovať, ako rýchlo bola roztrhaná obálka a ako sme sa handrkovali o vzorky, kto ich chytí prvý . Ešte som ani nedopozeral poslednú vzorku a už bola naštartovaná konvička (mimochodom, tiež od Peťa).  Zhodou okolností som mal pri sebe poznámkový blok a pero, pretože som si potreboval ešte niečo vybaviť a pozapisovať ohľadne práce. No poďme teda degustovať a zapisovať. Voľba padla na MengSong 2012.

Kvalita fotiek je taká aká je, bohužiaľ, po ruke bol iba mobil.


Rozbalili sme vzorku - neodolali sme. Ešte nebola ani v konvičke a už sme v nej mali strčený nos. Voní nádherne!  Tak poďme na to, ide sa zalievať! Použili sme 7gramovú  vzorku v konvičke s obsahom 100ml. 









Vôňa tohto mladého puerhu,  kedže sa „narodil“ iba teraz, je krásna, jemná, ovocná. Nálev je žlto-zelený. Prvé lúhovanie sme zvolili kratučké.
Prvý nálev bol jemný, nič nás v ňom nerušilo, dostavila sa jemnulinká trpkosť, až by si ho človek gúľal v ústach aj hodinu. Dochuť bola krásne ovocná. Proste nádhera!






V druhom náleve prerážala troška viac trpkosť, napriek tomu je čajík stále jemný. Dochuť zasa krásne ovocná. Lúhovanie bolo o cca 15 sekúnd dlhšie ako prvé.  Každé ďalšie lúhovanie sme predlžovali o cca 15-20 sekúnd.




Tretí nálev bol ešte intenzívnejší ako druhý. Na čo reagoval hlavne Vlado tak, že mal zatvorené oči nevnímal okolo seba nič, len si vychutnával. 


Štvrtý nálev bol viac horký, nie však rušivý. Dochuť stále krásna ovocná. 

Piaty nálev nálev bol rovnaký ako štvrtý. 





Šiesty nálev, horkosť ustupuje, chuť je ale stále 100 percentná!

Siedmy a ôsmy nálev, horkosť ustúpila úplne, stále zostáva krásna ovocná dochuť.



Pri ôsmom sme skončili. Tento shneg je nezničiteľný. Určite bez problémov vydrží viac ako 10 nálevov. Tento puerh ponúka niečo viac.. Každý jeden nálev je iný zážitok. Krásny zážitok. Veľká vďaka patrí Peťovi za skvelú robotu a za rozmaznávanie zákazníkov. Lebo priznajme si, kto vám dnes len tak poštou pošle vzorky? Kto vás dnes takto rozmazná a poteší?
Ako vravievam, každé čajovanie ma svoj malý príbeh. Každé sa začína inak, ale končí rovnako.  Zostávam s dobrým pocitom, príjemnou chuťou v ústach a v neposlednom rade vyškerený a pozitívne naladený z krásne strávených chvíľ.  A za tie dnešné ďakujeme Peťovi!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára